Infraroodpanelen zijn een manier van het verwarmen van je huis. Waar infraroodpanelen bekend om staan zijn dat ze niet de gehele ruimte verwarmen, maar direct afgaan op de objecten en de mensen in de ruimte. Het is dus wel duidelijk dat het een gerichte manier van verwarmen is. Dit zorgt ervoor dat het energiebesparend is en ook een stuk goedkoper als normale verwarmingen. Je hebt uiteraard de mogelijkheid om wel de gehele ruimte te verwarmen met infrarood panelen, maar dan zou je meerdere panelen tegelijk aan moeten zetten. Dit zorgt er dan wel voor dat het systeem niet meer energiebesparend is en het meer geld zal kosten. Vandaag gaan we het eens uitgebreid hebben over infraroodpanelen en de tips bij het gebruiken.

Wat is het?

Infraroodpanelen zijn een mogelijkheid als verwarming voor in je huis. Het zou de meest energiezuinige en stijlvolle verwarming zijn. De panelen zijn een perfect alternatief voor traditionele verwarmingen zoals een gasverwarming. Een groot voordeel aan infraroodpanelen is dat de panelen geen convectie veroorzaken. Er zijn veel verschillende manieren hoe je je huis wilt verwarmen met deze panelen.

Plafond hangen

Het duurt maar enkele minuten voordat het paneel de warmte afgeeft. Om de paneel effectief zijn werk te laten doen is het goed om het aan het plafond te hangen. Op deze manier wordt je ruimte het snelst verwarmd en heb je de minste obstakels. De optimale hoogte zal ongeveer 2,6 meter boven de vloer zijn. Bij elke ruimte kan dit anders uitpakken dus je kan hier altijd een beetje mee experimenteren. Als de ruimte hoger dan 3 meter is, kan je het beste de infrarood panelen op de vloer installeren. Denk aan fabrieksruimtes en hoge kantoren.

Duurzaam

Infraroodpanelen staan bekend omdat ze duurzaam zijn. Wel hangt dit af op welke manier je er gebruik van maakt. Als je de gehele ruimte wilt verwarmen, moet je gebruik maken van meerdere panelen. Dit zorgt er natuurlijk voor dat het niet meer erg duurzaam is. Je kan ervoor kiezen om het als bijverwarming te gaan gebruiken, of als hoofdverwarming. Ook de isolatie van je huis zegt veel over de manier wat verwarmen. Als je je afvraagt of panelen goed bij jouw huis passen, is het altijd goed om je te laten adviseren door experts. Het zou nogal een duur grapje zijn om je hele huis opnieuw te laten isoleren omdat je graag gebruik wilt maken van deze manier van verwarmen.