Want er komt nogal wat op je af! Een verhuizing gaat je niet in de koude kleren zitten. Het kost je veel energie en dus kun je maar beter zorgen dat je voorbereidingen op tijd beginnen. Begin bijvoorbeeld ruim van te voren met het uitzoeken van je spullen. Wat moet mee, wat niet? Veel spullen staan waarschijnlijk al jaren ongebruikt in de kast en om die mee te verhuizen, dat is zonde. Je kunt er dan beter iemand anders blij mee maken. Wat ook handig is, is een verhuisbus huren. Regel dit ook ruim van te voren, zodra je de verhuisdatum weet. Je grijpt dan niet mis bij het verhuurbedrijf. Ook verhuisdozen kun je gewoon huren.
Verhuisbus huren

Maar voor je kunt inpakken, moet je eerst gaan ruimen

Zeker als je al een flink aantal jaren in hetzelfde huis woont heb je heel wat spullen verzameld. Ik woon nu 13 jaar in mijn huis en moet komende week gaan verhuizen. Ik ben afgelopen november al begonnen om bij stukjes en beetjes alle kasten eens flink uit te mesten. Er kwamen dingen uit die kasten die ik daar had neergezet toen ik hier kwam wonen! Dus die heb ik in diverse online verkoopgroepen gezet en een deel heb ik laten ophalen door de kringloopwinkel. Ook heb ik het een en ander gewoon weggedaan. Je kunt immers niet alles maar blijven bewaren.

Het grote inpakken gaat beginnen

Vorige maand ben ik begonnen met het inpakken van de eerste spullen. Alle zomerkleding zit in dozen, die heb ik voorlopig toch niet nodig. Datzelfde geldt voor zomerschoenen en slippers. Ik heb een lijstje gemaakt waarop per doos staat wat er in zit. Zo hoef ik de dozen alleen maar te nummeren en kunnen ze gewoon na gebruik weer terug naar het verhuurbedrijf.

Alle boeken inpakken, dat was een klus!

Ik ben nogal een lezer. En dan het liefst gewoon nog uit echte boeken. Voor deze boeken heb ik speciale boekendozen gehuurd. Deze zijn minder groot dan gewone verhuisdozen en dus worden ze niet snel te zwaar wanneer je er per ongeluk te veel in doet. Deze dozen zijn extra stevig, want boeken zijn gewoon heel erg zwaar! Om de dozen met boeken te verhuizen heb ik hulp geregeld. De dozen staan namelijk allemaal boven en ze één voor één de trap afdragen gaat een aantal dagen kosten. Dus op de dag van de verhuizing heb ik vrienden geregeld. Zo hebben we een doorgeeflijntje dat zó de verhuisbus in gaat. Ideaal!