Mannen verschillen soms zeer sterk van elkaar. Toch zijn er een aantal kledingstukken die elke man in zijn kast moet hebben. In deze blog over herenkleding zal dan ook worden gekeken naar de vijf kledingstukken die elke man moet hebben.

Spijkerbroek

Een spijkerbroek is tegenwoordig het kledingstuk dat je aan doet als je je casual wilt kleden. In sommige situaties kan een pantalon wat te chique over komen, voor deze situaties is een spijkerbroek ideaal. Er zijn ook genoeg verschillende soorten spijkerbroeken, zodat er altijd een spijkerbroek tussen zit die bij jou past.

Pak

Hoewel er mannen zijn die dagelijks in pak naar hun werk gaan, is dit zeker niet voor elke man het geval. Toch is het belangrijk dat elke man over een mooi pak beschikt. Er zijn namelijk vele gelegenheden waarbij het van een man verwacht wordt dat hij een pak aan heeft. Tegenwoordig hoeft een pak niet altijd zwart te zijn. Een navy of grijs pak is vaak ook prima, tenzij je naar een begrafenis gaat. Let er op dat je ook nette bijpassende schoenen hebt voor je pak.

Bermuda broek

Wanneer in de zomer het kwik stijgt is het niet fijn om in je bloedhete spijkerbroek aan een terrasje te zitten. In dit soort situaties is een wijde bermuda broek ideaal. Doordat deze broek niet zo dicht op je benen zit is er genoeg ruimte om je benen lekker koel te houden met een zacht zomerbriesje. Let er wel op als je een bermuda broek koopt dat deze niet zwart is, want dan zal het nog steeds warm zijn bij je benen in de zon.

Overhemd

Waar het soms te formeel is om strak in pak te komen, biedt een mooi overhemd te ideale oplossing. Het leuke aan overhemden is ook dat er veel verschillende mogelijke kleuren en stijlen zijn dat iedereen een overhemd kan vinden die goed bij hem past. Voor formelere bijeenkomsten is het aan te raden om een overhemd in één kleur te kiezen. Voor andere gelegenheden kan het echter heel leuk zijn om bijvoorbeeld voor een geruit overhemd te kiezen.

Joggingbroek

Een joggingsbroek zal je niet zo snel buitenshuis dragen (tenzij je natuurlijk gaat sporten buiten). Maar toch mag een joggingsbroek niet ontbreken in de kledingkast van elke man. We kennen namelijk allemaal het gevoel wel dat we na een zware dag werken lekker met onze joggingbroek op de bank naar een mooie pot voetbal zitten te kijken. Dan maakt het even niet uit hoe modieus we eruit zien!