’s Werelds eerste Banksy exhibition is te zien in Amsterdam! Ben jij ook zo’n fan van de kunstenaar Banksy en zou je het leuk vinden om veel van zijn werk in een tentoonstelling bij elkaar te zien? Breng dan eens een bezoek aan de Banksy exhibition in het Moco museum in Amsterdam. Verschillende kunstliefhebbers hebben hier hun werken van de kunstenaar gebundeld om zo een unieke exhibition te creëren.

Wie is Banksy?

Banksy is een anonieme kunstenaar die vermoedelijk Robert of Robin Banks heet. Doordat hij veel werken maakt op de muren van openbare gebouwen is Banksy erbij gebaat om anoniem te blijven. Wat zijn echte naam is is tot op de dag van vandaag niet officieel bevestigd. Zijn werk heeft namelijk het midden tussen kunst en vandalisme. Critici zullen een werk op de muur van een gebouw namelijk niet zien als een ‘Banksy exhibition’, maar meer als vervuiling.

Unieke tentoonstelling

Niet alle stukken van Banksy zijn echter gemaakt op gebouwen, maar ook op meer traditionele canvassen. Omdat veel van het werk van Banksy op stenen muren is gemaakt zijn er in de Banksy exhibition ook stukken van deze muren te zien. De werken worden gemaakt met spuitverf en meestal ook sjablonen. Deze sjablonen maakten het voor de kunstenaar mogelijk om snel en ongezien zijn werk op openbare plaatsen te kunnen creëren. Dit maakt de tentoonstelling uniek voor een traditioneel museum. Street art wordt op deze manier van buiten naar binnen gebracht en krijgt in de Banksy exhibition van het Moco museum een bijzonder podium.

Herkenbare kunst

De Banksy exhibition is niet alleen mooi om te zien, maar geeft ook heel goed de politieke opinie van de kunstenaar weer. Hier hoef je geen specialist van kunstgeschiedenis voor te zijn, de kunst is namelijk heel toegankelijk. De bekende balloon girl die aandacht gaf aan Syrische vluchtelingen wordt door iedereen direct begrepen. Terugkomende thema’s in de Banksy exhibition zijn oorlog en vrede, kapitalisme en kritiek op de heersende popcultuur. Dit maakt dat de Banksy exhibition toegankelijk is voor zowel kunstliefhebbers als mensen die normaal niet in musea te vinden zijn.

Banksy exhibition, voor iedereen

Heb je normaal niet zoveel met kunst, maar spreken de heldere beelden van Banksy je wel aan? Breng dan zeker een bezoek aan de Banksy exhibition tijdens een dagje uit in Amsterdam. Nergens ter wereld vind je zoveel werken van Banksy bij elkaar gepresenteerd. Daarnaast biedt het museum werken van andere kunstenaars, zoals bijvoorbeeld Dalí aan het publiek aan. Zo kun je het werk van Banksy in een modern kader plaatsen.