Zodra je de hal bij iemand binnen stapt weet je hoeveel mensen er wonen. Zeggen ze. Maar stap je bij het gemiddelde gezin de hal binnen, dan lijkt het wel alsof er een compleet dorp in een huis is gepropt. Dat komt natuurlijk door alle rondzwervende schoenen, jassen, mutsen, tassen en sjaals. Gelukkig is daar de schoenenkast erg handig voor. In ieder geval zorgt een schoenenkast ervoor dat jij en je bezoek jullie nek niet breken over al die schoenen. Dat is wel zo fijn voor alle betrokkenen.

Een schoenenkast voor alle schoenen

Schattig hé, die eerste stappertjes van je kleine stappertje. Maar oh zo sneaky weten deze schoentjes hun weg door de complete hal te vinden. Waardoor jij, waarschijnlijk met een brullend kind in je armen, hals over kop moet gaan zoeken. Niks schattigs aan. Zet ook deze minischoentjes gewoon in de schoenenkast. Je vindt de schoentjes dan altijd gemakkelijk terug en leert je kind in één moeite door dat het opruimen van schoenen echt belangrijk is. De schoenen raken niet meer kwijt als je ze altijd in paren in de schoenenkast zet. Ook blijven ze langer mooi. Zo kun je die kleine schoentjes na gebruik gewoon doorgeven naar een volgend kind in de familie of voor een leuk prijsje verkopen via internet.

Een schoenenkast voor sportschoenen

Het klinkt een beetje overdreven om een schoenenkast speciaal voor sportschoenen neer te zetten. Maar het alternatief is vaak dat de schoenen in de sporttas blijven zitten. Ook als er een aantal weken niet gesport wordt… Ai, de lucht is dan niet te harden! Door gebruik te maken van een schoenenkast (en daar desnoods een geurvreter in op te hangen) kunnen de sportschoenen goed drogen en zal de stank veel minder zijn. Je zet deze kast dan natuurlijk niet in je hal, maar als je de ruimte hebt gewoon in de bijkeuken of desnoods de schuur.
Schoenenkast

Een schoenenkast voor verschillende soorten schoenen

Vaak lijkt het dat je in een schoenenkast maar een soort schoenen kwijt kunt, maar dat klopt vaak niet. Laat je eens goed voorlichten over alle mogelijkheden. Veel van het inwinnen van informatie kun je gemakkelijk zelf doen door eens goed rond te kijken op bovenstaande website. Je ziet hier veel verschillende soorten schoenenkasten voor veel verschillende soorten schoenen. Er zijn zelfs schoenenkasten beschikbaar waar je behalve alle schoenen ook alle jassen, tassen en sjaals in kunt opbergen. Zo heb je snel een opgeruimde hal.