Een mooie heren trui: iedere man moet er één in zijn kast hebben! Waarom? Omdat een goede trui je niet alleen warm houdt, maar ook heel stijlvol kan zijn. In dit blogartikel geven we je wat meer informatie over truien en waar je op moet letten bij het kopen van een exemplaar. Welke soorten truien zijn er allemaal? En waarom mag een trui zoals bijvoorbeeld een malelions hoodie niet ontbreken in jouw garderobe?

Wat is een trui?

Een trui is een wat warmer kledingstuk met mouwen. Deze kunnen lang of kort zijn, en het bovenste gedeelte van de trui kan rond, V-vormig of hoog gesloten zijn. Een trui wordt meestal over een shirt of blouse gedragen en is daarom ook perfect voor layering: je draagt ​​simpelweg een aantal lagen over elkaar om warm te blijven tijdens de koudere dagen.

Wat voor truien zijn er allemaal?

Truien zijn er in allerlei soorten en maten. De meeste truien zijn gemaakt van wol, katoen of acryl, maar er zijn ook speciale wintertruien die gemaakt zijn van dikkere stoffen zoals fleece of sherpa. Er zitten ook veel verschillende soorten details in truien, denk bijvoorbeeld aan ruches, franjes, steekzakken en capuchons zoals bij die van malelions. Kortom: er is voor iedere man wel een trui te vinden die perfect bij hem past!

Wat je allemaal moet weten voordat je een trui koopt?

In de eerste plaats is het belangrijk om te bepalen welke stof bij jou past. Wol kan bijvoorbeeld perfect zijn voor mannen die snel last hebben van transpiratie, omdat wol dat vocht wegneemt en je daardoor droog blijft. Katoen is dan weer een fijne stof als je graag wat meer ademend verdraagt. Acryl is over het algemeen iets minder duur dan wol en katoen, maar deze stof is minder ademend.

Als je weet welke stof bij je past, is het tijd om te bepalen welk model trui je zoekt. Wil je een basic exemplaar of juist iets met wat meer details? Kies vervolgens ook een goede pasvorm: niet te strak en niet te wijd. Een mooie trui accentueert namelijk je lichaam en kan daardoor helpen om een aantrekkelijke look neer te zetten.

Kortom: een mooie heren trui is een must-have voor iedere man! We hopen dat je na het lezen van dit artikel wat meer inspiratie hebt opgedaan en weet welke trui bij jou past. Happy shopping!