Het woord In Nederland op vakantie heeft het afgelopen jaar een nieuwe betekenis gekregen. Door de pandemie waren we allemaal genoodzaakt in eigen land op vakantie te gaan. Een reis buiten Europa zat er niet in en voor een lange periode was ook binnen Europa reizen onmogelijk. Dit kan hopelijk de komende zomer wel weer, maar toch zullen ook veel Nederlanders weer vakantie vieren in eigen land. In dit artikel bespreken we welke toeristische attracties je moet bezoeken, specifiek in de hoofdstad Amsterdam. Je kunt je zo een week vermaken in onze hoofdstad dus denk zeker aan een hotel amsterdam

Jordaan

Vaak genoemd als de meest charmante buurt van Amsterdam, voelt een wandeling door de Jordaan als een stap terug in de tijd. Oorspronkelijk een arbeiderswijk, vormen de smalle straatjes en schilderachtige gebouwen van de Jordaan nu een van de meest gewilde wijken van Amsterdam, bezaaid met onafhankelijke kunstgalerijen, antiekwinkels, binnentuinen en sfeervolle bars en restaurants. Sloot de kaart en verlies jezelf in het doolhof van smalle straatjes die zich oostwaarts uitstrekken vanaf de Prinsengracht, bekend als de 9 Straatjes, een van de meest lonende winkelervaringen van Amsterdam.

Westergasfabriek

Dit uitgestrekte complex van voormalige industriële gebouwen aan het Westerpark was vroeger de gemeentelijke gasfabriek van de stad. Nu omgevormd tot een kleurrijk cultureel centrum, herbergt Westergas een verscheidenheid aan verleidelijke bars, restaurants, koffiebranders, een microbrouwerij, een arthouse-bioscoop en een hele reeks creatieve bedrijven. Kijk uit naar de reguliere voedselmarkten, minifestivals en evenementen die hier worden gehouden, zoals de levendige zondagsmarkt die elke eerste zondag van de maand wordt gehouden.

Anne Frank huis

Bijna elke toerist bezoekt deze historische locatie wel, maar veel Nederlanders zijn er nog nooit geweest. Aan de Prinsengracht bewaart het Anne Frank Huis het achterhuis waar de jonge dagboekschrijver Anne Frank zich van 1942 voor de nazi-vervolging verborg tot ze samen met haar familie en vier andere bewoners in 1944 werd gevangengenomen. De geheime kamers geven een bijzonder gevoel van hoe het was om ondergedoken te leven, terwijl tijdelijke tentoonstellingen over vervolging en fascisme ons herinnerd dat deze geschiedenis zich nooit mag herhalen.

Vondelpark

We hebben natuurlijk allemaal de beelden gezien van het overvolle vondelpark de afgelopen maanden tijdens de pandemie. Alhoewel dit natuurlijk een negatieve indruk heeft achtergelaten, is het vondelpark wel degelijk een van de meest leuke locaties in Amsterdam. Ga heerlijk door het vondelpark heen wandelen en drink er een biertje. Je kunt er natuurlijk ook barbecueën. Het is wel belangrijk om netjes op te ruimen wanneer je klaar bent. Je wilt niet een van de mensen zijn die het vondelpark in chaos achterlaat.