Een ontwerp maken met een 3D printer, doe je het best met de printers die door Formlabs op de markt zijn gebracht. Dat is te danken aan het feit dat de fabrikant een aantal modellen in het assortiment heeft. Het is daardoor voor iedere gebruiksvorm mogelijk om de juiste printer te vinden. Omdat de 3D print in veel branches tegenwoordig een vaste plek heeft veroverd, is het voor jou ook belangrijk om op de juiste wijze hiermee om te gaan. Zoals het ook goed is om de beste kwaliteit te kunnen bieden. Daar zijn deze printers voor.

De SLA-techniek optimaal benutten

Formlabs laat zijn printers volgens een specifieke methode werken. Het gaat dan om SLA. Dit is een techniek die bestaat uit het gebruik van vloeistof, ook wel resin. Die vloeistof wordt bewerkt met een laser om uit te harden. Doordat een laser wordt gebruikt, is een zeer hoge mate van detail te bereiken in de ontwerpen. Dit is wat de techniek van stereolithografie onderscheidt van andere technieken die in het 3D printen worden gebruikt. Om de beste mogelijkheden te kunnen benutten, is het werken met deze printers dus altijd aan te raden. Dit werkt altijd.

Wie gebruikt de printers?

Omdat de techniek zeer specifiek is, lijkt het misschien ook zo dat SLA alleen in bepaalde situaties in te zetten is. Dit is echter niet het geval. Wie enerzijds heel sterke prototypes wil maken, doet er natuurlijk goed aan om deze printers in te zetten. Wie aan de andere kant een productielijn wil opzetten waarin de prints allemaal van exact gelijke kwaliteit zijn en dezelfde mate van detail bevatten. Kan net zo goed met de 3D printers van Formlabs werken. De modellen zijn dan ook zowel in de productiehal als op de R&D-afdeling terug te vinden tegenwoordig.

Letten op de kosten

Het misverstand dat bestaat over werken met SLA, is dat het een kosten-intensieve methode is. Dit is echter juist door de manier waarop Formlabs de printers heeft opgebouwd niet het geval. Het is juist mogelijk om de vloeistof heel effectief en efficiënt te gebruiken. Zo zorg je ervoor dat je de kosten juist goed in de hand houdt. Terwijl je wel de allerbeste kwaliteit kunt leveren tegen deze prijs. Dit maakt bijvoorbeeld de Formlabs Form 3 om die reden juist het soort printer dat voor ondernemers van grote waarde kan zijn. Het is interessant om erin te investeren als consument.