Wanneer je wilt afvallen wil je zo snel mogelijk vet verbranden. Dit kan op verschillende manieren. Vet verbrand je door veel calorieën te verbranden. Zodra je meer calorieën verbrandt als dat je eet, zul je vet gaan verbranden. Je moet dus om af te vallen veel dingen gaan doen waarbij je veel calorieën verbrandt.

Sporten is de makkelijkste manier om calorieën te verbranden

Wanneer je gaat sporten zul je veel calorieën gaan verbranden. Bij iedere sport verbruik je een andere hoeveelheid calorieën. Bij de ene sport is dit meer als bij de andere. Iets wat er ook voor zorgt dat je veel calorieën verbrandt, is je hartslag snel omhoog laten gaan. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij een HIIT training. Bij zulke trainingen ga je 30 seconde lang heel hard trainen en dan een minuut pauze. Dit kun je dan bijvoorbeeld een uur lang doen. Dit zorgt ervoor dat je hart iedere keer weer van rust naar hoge inspanning gaat. Voor je hart is dit zwaar werk, dat zorgt er dan ook voor dat er meer calorieën verbrandt worden dan wanneer je een half uur lang constant zou trainen.

Hardlopen om calorieën te verbranden

Wanneer je gaat hardlopen verbrand je erg veel calorieën en train je je conditie. Deze wordt dan langzaam beter en wanneer je het vaker doet, zul je zien dat je steeds langere afstanden kan afleggen. Ook is het zo dat je tempo omhoog kan gaan. Door deze verbetering zul je dan ook meer calorieën en vet kunnen verbranden. Wat je ook zou kunnen doen tijdens het hardlopen, is er een interval training van maken. Door iedere keer een bepaalde tijd te rennen en dan weer te rusten, zal je hart ook hier zwaar aan de bak moeten.

Zwemmen verbrand meer calorieën dan je zou denken

Wanneer je denkt aan zwemmen zou het misschien niet als eerste in je opkomen als sport die hoog in de lijst staat voor het verbranden van calorieën. Toch is het een van de beste sporten als dit je doel is. Watertrappelen zal nog niet zo veel verbranden, maar wanneer je serieus baantjes gaat trekken zal het aantal calorieën snel oplopen naar hoge aantallen. Ook met zwemmen kun je intervaltraining doen. Je zou ook kunnen afwisselen in de slagen die je maakt. Veel afwisseling zorgt ervoor dat er meer verbrandt wordt.

Korte activiteiten op een dag die je vetverbranding kunnen versnellen

Wanneer je niet iedere dag de tijd of zin kan vinden om te gaan sporten zijn er ook korte activiteiten die helpen bij het verbranden van vet. Touwtjespringen is een vaak genoemde optie. Je verbrandt hier enorm veel calorieën mee. Wat je ook kunt doen is een trampoline aanschaffen. Aan een goedkope trampoline kun je vrij gemakkelijk komen. Als je ook nog kinderen hebt die er gebruik van kunnen maken is het een win win situatie. Een Salta trampoline kan een goede optie zijn. Zo zit er een vangnet bij voor kinderen. Ook zijn er veel verschillende types, ieder heeft zijn eigen voor- en nadelen. Verschil in prijs is er ook.