Echt nieuws waar je wat aan hebt, want wat moet je nu aan tijdens de kerstdagen als vrouw met een maatje meer? De winkels hangen vol met strakke topjes, crop tops en korte rokjes. Echter hebben deze modeketens niet rekening gehouden met de vrouwen die zich hierin misschien minder comfortabel voelen. En dit is helemaal niet erg! Het is even lastig om te kijken in welke kledingstukken jouw curves het beste uitkomen, maar er zijn genoeg items waarin jij jezelf wel zelfverzekerd kunt voelen. Uiteindelijk mag je tenslotte trots zijn op deze vrouwelijke vormen.

Jurken

Jurkjes, onmisbaar in de garderobe van de curvy vrouw. Het is vrouwelijk, mooie en sexy. Belangrijk is wel dat je goed kijkt naar je lengte. Er zijn namelijk grote maten jurken in verschillende lengtes, breedtes, materialen en kleuren. Ben je wat kleiner? Dan kun je het beste kiezen voor een cocktailjurk die boven de knie eindigt. Bij langere vrouwen staan jurken die onder de knie eindigen heel mooi. Een té wijde jurk zorgt dat je voller oogt dan dat je zou willen en is onflatteus. Je kunt dus het beste je vormen accenturen met een iets strakkere jurk. Een driekwart mouwtje of V-hals zorgt ervoor dat je minder massief oogt.

Printjes

Printjes zijn enorm feestelijk! Zo heb je onder andere streepjes-, bloementjes- , dierenprint- en stippenprintjes. Je ziet ze tegenwoordig voorbijkomen op elk kleding item, van blousejes tot sokken. Het is wel belangrijk dat je weet welke print jou staat. Zo laten horizontale strepen je breder lijken, terwijl verticale strepen je juist langer en slanker doen lijken. Ook is de grootte van de print belangrijk. Een grotere print staat beter bij vrouwen met een langere of bredere bouw. Bij kleinere vrouwen is juist een subtiele print weer mooier. Goede prints voor vollere vrouwen zijn onder andere: vloeiende prints, verlengde prints en prints met een hoge dichtheid. Printjes met losstaande blaadjes, verbrede prints, prints die los van elkaar staan en forse prints, worden afgeraden. Deze zullen je namelijk voller laten ogen.

Pluspunten accenturen

Iedere vrouw mag trots zijn op haar lichaam. Hierdoor hoef je echt niet alles te verstoppen onder laagjes kleding. Accentueer het lichaamsdeel waar jij trots op bent! Heb je bijvoorbeeld een mooie boezem? Kies dan voor een top met een goede print (lees het kopje hierboven voor de beste printjes). Je benen kunnen geaccentueerd worden door een mooie lichte broek of rok. Ook een paar goede pumps zorgen dat jouw benen de aandacht stelen. Over het algemeen geldt, lichte kleuren benadrukken je lichaamsdelen het meest.