Ga je een nieuwe vloer laten leggen in huis dan heb je ook ondervloer nodig. Dit kun je vinden in verschillende soorten. De materialen verschillen erg in kwaliteit en kunnen allemaal onder de vloer van je keuze bevestigd worden ook een osb plaat kan dienen als een soort ondervloer. Is dit wat jij wilt gaan proberen dan ben je bij deze blog aan het juiste adres. Wij hebben de ervaringen van anderen die de osb plaat als ondervloer hebben gebruikt op een rij gezet. Zo weet je precies wat je kan verwachten van een osb plaat als ondervloer. Je kunt zo ook gemakkelijker een beslissing nemen!

Osb plaat onder laminaatosb plaat

Je kunt een osb plaat zowel als ondervloer of constructie gebruiken als een daadwerkelijke vloer. Dat laatste gebeurt de afgelopen tijd steeds meer dan voorheen. Je kunt het materiaal in plaats van onder je vloer gewoon als vloer gebruiken. Hoewel er wordt gezegd dat je een osb plaat zowel binnen als buiten kunt gebruiken, wordt daar anders over gedacht. Bij sommige mensen is namelijk duidelijk geworden dat de plaat niet goed tegen vocht kan. Om die reden is het dus beter om het materiaal alleen binnen te gebruiken. En dan vooral niet onder allerlei andere materialen want de platen moeten kunnen ademen.

Osb plaat gebruiken als vloer

Zoals je net ook al hebt kunnen lezen zijn er ook mensen die de osb plaat gebruiken als de daadwerkelijke vloer. Om dit te kunnen doen moet elke osb plaat wel goed worden afgewerkt, zodat het een mooi glad geheel wordt. Het uiterlijk van de ruimte ziet er met osb plaat als vloer meteen heel anders uit. Dit komt vooral doordat je niet veel huizen tegenkomt met dit type vloer. Je moet wel echt weten hoe je de platen op de juiste manier als vloer kunt bevestigen, maar dan heb je ook gelijk wat. Veel mensen zijn er wel echt over te spreken. Dus wellicht is dit het proberen waard.

Bestel je materiaal bij PontMeyer

Alles voor het verbouwen van je huis vind je bij PontMeyer.  Van alle nodige materialen, tot de gereedschappen en de bescherming. Alles wat je zoekt voor je verbouwing vind je op deze webshop. En als je jouw benodigdheden voor 12 uur in de middag hebt besteld, kun je ze de volgende dag thuis verwachten. Dat betekent dat je ook snel jouw plaat in huis hebt en kunt beginnen met je vloer!