Als je in de bouw werkt dan vind je het hebben van goed gereedschap vanzelfsprekend. Dat dit van goede kwaliteit moet zijn vind je ook logisch. Je wil immers gereedschap waar je efficiƫnt je werk mee kunt doen en wat lang meegaat. Dat dit gereedschap vanwege de kwaliteit iets duurder is, is het meer dan waard. Op de langere termijn verdien je dit namelijk terug. Met werkkleding heeft lang niet iedereen deze houding, terwijl dit net zo goed een elementair stuk gereedschap is. Als je in de bouw werkt dan is het zorgvuldig uitzoeken van je werkkleding belangrijk als je efficiƫnt en comfortabel je werk wil doen. Daarom de hoogste tijd om in dit blog meer te vertellen over waar je op moet letten bij het uitzoeken van werkkleding.

Waar let ik op bij het uitzoeken van werkkleding

Bij werkkleding is het minder belangrijk of het in de mode is ja dan wel nee. Toch letten de meeste producenten er wel op dat je er fatsoenlijk en modieus bijloopt met je kleding. Het belangrijks is echter de functionaliteit. Hoe functioneel je werkkleding is hangt af waarvoor je het gaat gebruiken. Als je timmerman bent selecteer je weer anders op functionaliteit dan dat je metselaar bent. Als timmerman zijn er bijvoorbeeld werkbroeken beschikbaar met een hamerlus. Hierdoor kan je eenvoudig je hamer met je meedragen. Daarnaast heeft de werkbroek vaak meerdere zaken waar je gereedschap in mee kan nemen. Voor timmermannen zijn er bijvoorbeeld ook weer broeken met zogenaamde spijkerzakken. Dit zijn zakken met materiaal aan de binnenkant die ervoor zorgt dat de spijkers niet door de stof van de zak heenprikken. Wat betreft comfort is dit voor een timmerman uiteraard essentieel. Niks vervelenders als je spijkers meenemen die vervolgens in je been zitten te prikken.

Werkkleding en kwaliteit

Naast functionaliteit is kwaliteit een tweede heel belangrijk aspect. Werkkleding wordt intensief gebruikt. Als de kwaliteit te wensen overlaat zal je snel met scheuren en gaten te maken krijgen. Niet fijn als dit tijdens het werk gebeurt. Meestal gaat de kwaliteit dus boven de prijs en dat zie je ook in het aanbod. De professional wil dat zijn of haar werkkleding lang meegaat. De meeste professionele merken zitten daarom wat betreft prijs in het hogere segment, maar hebben een uitstekende kwaliteit. Op het gebied van kwaliteit innoveren deze producenten ook veel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dubbele stiknaad op de gebieden die veel onder spanning komen te staan. En waterdichte kleding die toch ademend is.