Een ethernet kabel is onmisbaar in huis. De ethernet kabel legt de verbinding tussen de router en (bijvoorbeeld) de smarttv, de stereoset of de computer. Het is daarom wel van belang om de juiste ethernet kabel te kiezen. Je wilt natuurlijk de beste kwaliteit internet en de beste snelheden. Dat is allemaal heus niet zo moeilijk, als je maar de juiste kabel kiest. Hier zijn wat dingen waar je zelf op kunt letten als je een kabel aanschaft. Als je nog meer vragen hebt, kun je natuurlijk contact opnemen met de klantenservice. Zij kunnen je helpen en adviseren. Zo ben je altijd goed aangesloten, ook in je eigen huis.

Welke soorten ethernet kabel zijn er?

Er zijn grofweg twee soorten ethernet kabel verkrijgbaar. Een stugge variant en een soepele variant. De stugge versie is vooral geschikt voor het afleggen van meerdere meters die rechtdoor gaan, bijvoorbeeld van de router beneden naar de smarttv boven. De stugge variant is hier erg geschikt voor omdat er maar weinig kwaliteit verloren gaat over meerdere meters. Wil je je router aansluiten op de smarttv in de woonkamer? Kies dan voor de soepele variant van de kabel. Deze kun je gemakkelijk in je huiskamer leggen, ondanks dat je hier en daar wat bochten om zult moeten om bij je tv te komen.

Ben ik er met die twee soorten ethernet kabel?

Je bent er dan bijna. Maar vergeet niet dat de pluggen aan de ethernet kabel ook erg belangrijk zijn. Ze moeten natuurlijk wel passen. Je kiest dus de ethernet kabel (stug of soepel) en de bijbehorende pluggen. Zo weet je zeker dat je je router echt kunt aansluiten op het apparaat dat je in gedachten had.

Waar moet ik over nadenken voor ik een ethernet kabel aan ga schaffen?

Allereerst bekijk je even welke pluggen je nodig hebt. Zonder juiste pluggen kan je het aansluiten wel vergeten. Dan meet je (want meten is weten) goed op hoeveel meter ethernet kabel je nodig hebt. Het is ook verstandig om bij het meten al te bedenken of je gebruik gaat maken van een stugge of soepele kabel. Ook is het belangrijk om na te denken over de snelheid die je nodig hebt. Er zijn nogal verschillen tussen de kabels onderling en je wilt wel de beste snelheid natuurlijk. Als je deze regels aanhoudt, komt het vast helemaal goed met het aansluiten van je router op welke apparatuur dan ook.