De meeste mensen weten niet wat een wetsuit is, tot dat je uitlegt wat het is. Wetsuit word gebruikt bij watersporten zoals: surfen, wakeboarden, waterskien, etc etc. een wetsuit kopen houdt je lichaam op lichaamstemperatuur. Het is dus ideaal voor een koud meer of een koude zee.
Materialen
Een wetsuit kopen of surfpak is een pak dat de surfer beschermt tegen onderkoeling. Ze worden van Neopreen gemaakt, ze zijn vooral populair bij sportduiken, zee en wildwaterkajakken, windsurfen, kitesurfen en golfsurfen. Er zijn veel verschillende maten, en vormen. Als ze goed aansluiten, komt er eerst een klein beetje water in, dat wordt dan door je lichaam opgewarmd en zo gaat het proces van het warm houden van je lichaam. Een wetsuit kopen is van belang.

wetsuit kopen

Een wetsuit kopen is niet het goedkoopste. Ze kosten ongeveer tussen de EUR 30,- en de EUR 120,-. De prijs is zo hoog omdat het van speciaal materiaal word gemaakt dat je lichaam voor een lange tijd warm kan houden. Het verschil in prijs zit hem ook in het merk en de kosten van de wetsuit. Het materiaal is natuurlijk ook anders en dan heeft ook invloed op de prijs.

Soorten

Wil je een wetsuit kopen? Dan is er best wel wat te kiezen.. We kunnen wetsuits onderverdelen in type wetsuit, watertemperatuur en welke isolatie ze geven aan de persoon. Hier zijn een paar wetsuits die het meeste worden gebruikt en verkocht:

• Rashguard: dit is het lichtste soort wetsuit wat je hebt, omdat het meestal gemaakt is van lycra. Het wordt gebruikt voor bescherming tegen zon en het schuren van je wetsuit. Deze wetsuit word vooral gebruikt door beginnende watersporters.
• Neopreen top: echt dun neopreen (0,5 mm-1,5 mm), dat alleen het lichaam bedekt vanaf de taille tot je armen. Het kan er een met lange en korte mouwen zijn.
• Shorty: het neopreen bedekt het lichaam en de armen tot ongeveer de ellenboog. Bij de benen bedekken ze tot ongeveer de knieën.
• Full suit: volledig neopreen wetsuit, bedekt het hele lichaam. Het bedekt vanaf de enkels tot de polsen en tot je hals. Bij sommige zit er ook nog een capuchon op. Dat is voor het warm houden van je hoofd. Door een te koud hoofd kan je hersenbeschadiging op lopen en dat wilt niemand natuurlijk. Deze wetsuits zijn vooral bedoeld voor in koude weersomstandigheden. Tijdens de winter bijvoorbeeld. Deze wetsuits worden ook wel steamers genoemd.

Voor iedere watersporten raad ik aan om om bij een wetsuit kopen vooral op kwaliteit te letten en minder op de prijs. Een wetsuit is van belang voor een watersporter. Een wetsuit kopen helpt ook om schaafwonden en blauwe plekken te voorkomen als je hard valt op het water. Dus allemaal een wetsuit kopen!